Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Asperge quiche met beenham

Ingredienten

1 pakje bladerdeeg, 1/8 liter slagroom, 100 gram gekookte ham, 300 gram geraspte kaas, 1 ui, 1 prei, 4 eierdooiers, peper en zout, 2 teentjes knoflook, boter, 1 theelepel aardappelmeel, 10 mooie gekookte asperges.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet de quiche vorm goed in met boter en druk het deeg goed in de vorm. Strooi hierover de helft van de kaas. Doe wat boter in een koekenpan en bak hierin de ui, prei en ham. Voeg zout, peper en knoflook toe en bak het op laag vuur 10 minuten. Voeg de stukjes asperges toe. Verdeel het daarna in de vorm. Klop in een kom 3 eierdooiers met de room, een beetje zout en het aardappelmeel luchtig op met een mixer. Giet dit over het mengsel en strooi nu de rest van de kaas erover. Snijd van de rest van het deeg lange reepjes, strijk ze in met eigeel en leg ze kruisvormig over de quiche. Schuif de quiche nu in de voorverwarmde oven en bak hem in 25 minuten gaar en goudbruin.