Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Boerenkool stamppot

Ingredienten

300 a 400 gram gesneden boerenkool, 12 medium aardappelen, 1 pakje gerookte dobbelsteentjes spek (ong. 125 tot 150 gram), 1 rookworst, 1 pot augurken reepjes, Zout, Boter, verse jus of jus uit een pakje.

Bereidingswijze

Voeg zoveel water toe tot de aardappelen net onder het water staan en doe de boerenkool er bovenop. Strooi er een beetje zout overheen en zet de pan op het vuur. Nadat het aan de kook is moet het nog ongeveer 25 minuten zachtjes doorkoken. Smelt intussen in de koekenpan de boter en bak hierin op zacht vuur de spekjes. Maak de jus uit het pakje volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de rookworst in dunne plakjes en naar smaak een hoeveelheid augurken reepjes in smalle reepjes van 1/2 cm. Controleer voor het afgieten of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Giet dan de aardappelen met boerenkool af en prak het fijn met de stamper of vermaal het in de keukenmachine. Voeg jus toe naar smaak, meng de spekjes met het braadvet, de rookworst en de augurken reepjes door de stamppot.