Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Boeuf Bourguignon

Ingredienten

800 g sukade lappen, 3 el olie, 200 g ontbijtspek in reepjes, 2 grote uien in ringen, 1 winterwortel in plakjes, 1 teentje knoflook, 2 el bloem, 1 fles rode wijn; evt. vleesbouillon, 2 takjes tijm, 3 peterselie stelen, 1 blaadje laurier, 2 stengels bleekselderij, 2 kruidnagels, 250 g champignons, in vieren gesneden.

Bereidingswijze

Snijd de sukade lappen in stukken en bak ze in 2 el hete olie in gedeelten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en bak de reepjes ontbijtspek bruin in het achtergebleven braadvet. Bak de kleine uitjes of de ringen van de grote ui, de plakjes winterwortel en het geperste teentje knoflook 10 minuten mee. Leg het vlees terug in de pan, strooi er de bloem over en verwarm alles al roerende 3 minuten. Verwarm 1 fles rode wijn en schenk deze over het vlees (niet de wijn er koud bij schenken, dan wordt het vlees taai!). Voeg eventueel wat vleesbouillon toe, het vlees moet net onder staan.Voeg de tijm, peterselie stelen, laurier, bleekselderij en kruidnagels toe en zout en peper naar smaak. Stoof het vlees afgedekt op zacht vuur (of in de oven op 150 graden) 2,5 – 3 uur. Bak 20 minuten voor het einde van de stoof tijd de champignons circa 5 minuten op hoog vuur in 1 el olie.Voeg de champignons bij het vlees en stoof ze 15 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.