Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Cajun schotel

Ingredienten

1 a 2 grote uien, 1 groene en 1 rode paprika, 4 a 5 stengels bleekselderij, paar eetl. olie, paar tenen knoflook, 750 g. rundergehakt, 3 theelepels cajun kruiden, 1 blik geconcentreerde champignon crème soep, 1 grote beker crème fraîche, 1 blikje tomatenpuree, zak tortillachips, 100 g. geraspte kaas.

Bereidingswijze

Verhit 2 eetl. olie in een braadpan en bak hierin de ui, paprika en selderij in 3 min. lichtbruin. Voeg het gehakt toe en bak dit, af en toe omscheppend in 5 min. rul en bruin. Pers de knoflook erbij. Roer de cajun kruiden erdoor en bak die heel even mee. Verwarm de oven voor op 225 graden C. Roer de soep, de crème fraîche en de tomatenpuree door het gehakt en warm dit nog even mee (tot hier kan dit gerecht langer van te voren gemaakt worden. Tip: laat het in de braadpan en warm even goed door voordat het in de ovenschaal gaat, anders moet het te lang in de oven om door en door warm te worden). Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olie en schep het gehakt mengsel erin. Verdeel een flinke laag tortillachips erover en bestrooi met de kaas. Zet de schotel circa 20 min. in de hete oven, tot de bovenkant mooi bruin is. Bij onverwacht meer eters kan deze schotel makkelijk uitgebreid worden met meer groenten of een blik mais.