Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Chili con carne schotel

Ingredienten

500 gram gekruid rundergehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 zakje mix voor chili con carne, 1 blik bruine bonen, 1 blik rode kidneybonen, 2 laurier bladeren, 1 blikje tomatenpuree, tortillachips, tabasco saus, geraspte kaas, zure room.

Bereidingswijze

Rul het gehakt. Snipper de ui en de knoflook en bak dit mee. Snijd de paprika’s in stukjes en bak die ook mee. Voeg het zakje mix voor chili con carne toe volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de bonen, tomatenpuree en de laurierbladen toe en laat dit 20 minuten zachtjes koken. Doe de chili con carne warm in een ovenschotel, knijp wat tortillachips fijn (niet te) en bedek de chili con carne hiermee. Verdeel hier wat taco saus over en strooi daar weer geraspte kaas overheen. Doe deze ovenschotel ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden. Serveer dit met zure room, ijsbergsla met tomaat en eventueel rijst. Je kunt ook spekjes, rookworst, en/ of champignons toevoegen.