Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Hachee

Ingredienten

5 uien; gepeld en in stukken, 50 gram boter, 600 gram hachee vlees, zout, zwarte peper, eetlepels bloem, 1 runderbouillon blokje, 0,5 liter warm water, 2 eetlepels azijn, 1 theelepel suiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels

Bereidingswijze

Je smelt eerst de boter in een braadpan. Neem dan het vlees en braad het goed gaar, blijf het wel roeren. Doe er na twee minuten de stukken ui bij. Dan breng je het vlees en de uien op smaak met zout en peper. Dan bestuif je het met bloem en roer alles goed door elkaar. Je verkruimelt de bouillonblokjes boven het vlees en dan voeg je ongeveer een halve liter warm water toe. Doe er dan azijn, suiker, laurierblaadjes en de kruidnagel bij. Dan breng je het geheel langzaam aan de kook. Dan zet je het deksel schuin op de pan. Laat het geheel drie uur sudderen en dan is de hachee gaar en klaar om gegeten te worden.