Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Jachtschotel

Ingredienten

2 uien, 50 gr boter, 750 gr rundvlees, 2 dl jus, 1 laurierblad, tijm, 2 kruidnagels, scheutje azijn, zout en peper naar smaak, 3 moesappels, 1 kg aardappelen (kruimig), 10-15 gr boter, 1 scheutje melk, paneermeel.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 2 graden. Snijd de uien bak ze in wat boter en bak het kleingesneden rundvlees mee. Voeg de jus, het laurierblad, de tijm, de kruidnagels en een scheutje azijn toe. Laat het geheel ongeveer 30 min zacht stoven. Schil en kook de aardappelen en maak er met 10-15 gr boter en een scheut melk een mooie puree van. Breng de vlees saus zo nodig op smaak met zout en peper. Verwijder laurierblad en kruidnagels en doe het vlees mengsel in een beboterde ovenvaste schaal. Schil de appels snijd ze in schijfjes en leg ze bovenop het vlees. Bedek dit met de puree, strooi er wat paneermeel over en verdeel er wat kleine klontjes boter over. Plaats de schaal in de oven en laat er een mooi bruin korstje op komen. Als de schotel koud is zet een kleine schotel 20-30 min en een grotere schotel 45 min in de oven.