Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Kip Pilav

Ingredienten

4 kipfilets(of kalkoen), 1 blik perziken(in eigen nat), 1 blik gepelde tomaten, 1 groot blik tomatenpuree, 1 bouillontablet(eender welke), 5 eetlepels ketjap, 3 tl sambal, 2 tl worcestersaus saus, 1 dikke ui, 2 teentjes look, 1 bakje champignons, 4 tl olijfolie, 1/2 zakjes rijst(of gewoon gekookte), eventueel beetje maizena.

Bereidingswijze

Bak de kip aan in de olijfolie, ui en champignons erbij. De ketjap en de sambal en even laten doorbakken. Daarna de tomatenpuree en de gepelde tomaten en de geperste knoflookteentjes. Doorroeren, beetje sap van perziken en wat water erbij. Dan het bouillonblokje en de stukjes perzik. Op smaak brengen met de worcester saus en wat peper. Alles zachtjes een 10-tal minuutjes laten sudderen. Eventueel saus binden met wat maizena. Opdienen met rijst en een lekkere salade met een paar drupjes dressing(bv, knoflook dressing