Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Kip Piri Piri

Ingredienten

Olijfolie om in te bakken, 6 stukken kip, 2 uien, 6 tomaten, 2 worteltjes, 1 grote pastinaak, 1 kaneelstokje, Peper, Zout, piri-piri saus, 1 rode paprika, 1 gele paprika

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote braadpan. Leg de stukken kip erin (eventueel portie voor portie) en bak ze aan alle kanten bruin. Voeg ui, tomaat, wortel, pastinaak, kaneel, peper, zout en 7,5 dl water toe. Breng alles aan de kook en roer er een beetje piri-piri door. Dek de pan af en laat alles 30 minuten zachtjes koken. Doe de reepjes paprika erbij, sluit de pan weer af en alles nog eens 30 minuten zachtjes laten pruttelen, of tot de kip en de groenten goed gaar zijn. Haal de kip en de groenten met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Houd ze warm. Breng het kook vocht aan de kook en laat het tot ongeveer een derde indikken. Proef het en voeg eventueel nog wat piri-piri toe.Schenk de saus over de kip en groenten en dien op.