Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Kip Tandoori met groente

Ingredienten

75 gram rozijnen, 400 gram kipfilet, 3 eetlepels, (olijf)olie, 1 pak Knorr Wereldgerecht Kip Tandoori, 500 gram broccoli, 150 gram peultjes, 300 ml water, 1 potje crème fraîche

Bereidingswijze

Week de rozijnen in een kommetje met heet water. Zet een pan water op het vuur voor de groenten en zet in een ander pan 500 ml water op voor de rijst. Snijd de kipfilet in stukjes. Vermeng het zakje Tandoori Marinade met 2 a 3 eetlepels olie in een schaal. Leg hier de stukjes kipfilet in en roer het goed om zodat alle stukjes kip bedekt zijn met de marinade. Laat de marinade 10 minuten intrekken. Voeg de inhoud van het zakje Indiase rijst toe aan de 500 ml kokend water (evt. wat zout). Roer de rijst goed door zodra het water weer kookt en laat met gesloten deksel op laag vuur in 20 minuten droog koken. De rijst niet afgieten of afspoelen. Maak de broccoli roosjes en de peultjes schoon. Doe de groenten in het kokende water en laat twee minuten koken. Giet af en spoel af met koud water. Laat een wok of braadpan (met antiaanbaklaag) heet worden en bak de gemarineerde kip op hoog vuur aan (zonder olie of margarine). Voeg de groenten toe als de kip bruin kleurt. Bak het gerecht nog 2 minuten. Voeg 300 ml water en de inhoud van het zakje Tandoori saus toe en roer dit goed door. Breng het gerecht aan de kook en laat het 1 a 2 minuutjes zacht doorkoken. Voeg de rozijnen toe en de crème fraîche. Laat alles nog 2 a 3 minuten op een laag vuurt doorwarmen.