Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Kip tropical wrap

Ingredienten

4 medium tortilla-wraps, 2 kipfilets, 1 mango, 8 plakjes rauwe ham, 20 hazelnoten, wat sla (gemengd in een zakje, of zelf gesneden), half kuipje kruidenkaas, 4 theelepels groene pesto, twee theelepels cajun kruiden, 1 eetlepel olijfolie.

Bereidingswijze

De kipfilets in 4 of 5 stukken snijden en kruiden met de cajun kruiden. Half uurtje laten staan (op temperatuur laten komen), en dan in de olijfolie bakken. De mango vast in reepjes snijden. In een droge koekenpan de wraps verwarmen zodat ze makkelijker rollen. De wraps vervolgens dun besmeren met kruidenkaas. Over het midden van iedere wrap een streepje pesto smeren. In de pan nog een beetje olie, en dan de rauwe ham bakken. Sla op de wraps leggen. De kip (die nu ietsje minder heet is) in reepjes snijden en in de lengte over de wraps verdelen. De mango in de lengte over de wraps verdelen. De hazelnoten wat kleiner maken en over de wraps verdelen. Per wrap twee plakjes gebakken rauwe ham op de wraps leggen. De wraps oprollen en met de vouw kant naar beneden even een minuut of tien laten liggen. De wraps ontrollen dan niet meer, en zijn lauwwarm, perfecte temperatuur om te eten.