Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Kip wrap met sweet chili

Ingredienten

2 kipfilets, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel honing, 2 eetlepels zoete chilisaus, 2 tenen knoflook, peper, zout, 1 blikje bruine bonen, 1 blikje mais, 1 witte ui, sla, wraps, geraspte kaas, guacamole, crème fraîche.

Bereidingswijze

Maak de marinade voor de kip door de olijfolie, honing, ketjap, zoete chilisaus, knoflook en peper en zout te mengen. De hoeveelheden zijn schattingen, dit moet je zelf een beetje proeven. Snijd vervolgens de kip in dunne plakjes en laat het 15 minuten marineren in de marinade. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en maak eventueel de guacamole. Bak vervolgens de kip uit met de uienringen erbij. Voeg als laatste de maïs en bruine bonen toe. Warm de wraps ongeveer 4 minuten op in de magnetron, leg ze op het bord en bedek met sla, het kip mengsel en geraspte kaas. Lekker met crème fraîche en guacamole.