Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Lasagne

Ingredienten

2 eetlepels olijfolie, 2 zakken Italiaanse roerbakgroente mix (a 400 g), 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 kg rundergehakt, 2 blikjes tomatenpuree (a 140 g), 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keuken kruiden, 2 courgettes, in 6-8 lange dunne plakken, 1 pakje bechamelsaus, 1 liter melk, 2 pakken lasagne vellen, 150 g belegen kaas, geraspt.

Bereidingswijze

Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en smoor hierin de roerbak mix met de knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak dit op middelhoog vuur in 5 minuten rul. Roer de tomatenpuree erdoor en laat die 1 minuut meebakken. Voeg de Italiaanse kruiden toe, breng het geheel aan de kook en laat het zonder deksel 30-40 minuten zacht koken. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de courgette dun met de rest van de olie en bak die in een koekenpan in 4-6 minuten bruin. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bedek de bodem van elke schaal met gehakt saus. Leg een laag lasagne vellen op de saus en leg daar de helft van de courgette op. Schep de helft van de gehakt saus en een beetje bechamelsaus op de courgette. Leg een laag lasagne vellen op de saus en bedek die met de rest van de courgette. Giet de rest van de gehakt saus over de courgette en dek af met een laatste laag lasagne vellen. Strijk de rest van de bechamelsaus over de lasagne vellen uit. Bedek het geheel met de geraspte kaas. Laat een schaal met lasagne in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar worden. Doe een pollepel tussen de oven deur en laat de lasagne nog 15 minuten in de open, uitgeschakelde oven staan zodat hij steviger wordt.