Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Ovenschotel Italiano

Ingredienten

1 kg gekookte aardappelen, 2,5 dl kook room, 80 gram boter, Zout en versgemalen peper, Nootmuskaat, 300 gram rundergehakt, 1 ui, gesnipperd, 2 wortels, in rondjes, 1 stengel bleekselderij, in reepjes, 1 rode paprika, in blokjes, 50 gram groene olijven, in plakjes gesneden, Olijfolie, Geraspte Parmezaanse kaas, 1 bol Mozzarella, in stukjes, 100 gram broodkruim / paneermeel, zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Maak de puree door de geschilde aardappelen met zout te koken. Zodra de aardappelen gekookt zijn, afgieten, even droog laten stomen en door de aardappel pers halen. In een pan room + boter warm laten worden. Roer de room nu met een garde door de puree zodat een gladde massa ontstaat. De puree moet wel stevig blijven. Breng de puree op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Fruit in olijfolie de ui, bleekselderij, wortels en de paprika. Als de groente beginnen te kleuren het gehakt toevoegen, goed door het groente mengsel roeren en bak het gehakt tot het gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg een dun laagje aardappelpuree op de bodem. Bestrooi de aardappelpuree met Parmezaanse kaas. Doe het gehakt mengsel op de aardappelpuree, spreid dit goed uit over de puree. Voeg de mozzarella en de olijven toe. Bedek met de overgebleven puree. Bestrooi met broodkruim en Parmezaanse kaas. Zet in een oven op 180°C voor ongeveer 40 minuten totdat de ovenschotel een goudbruin korstje heeft gekregen.