Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Rode Kool Stamppot met saucijsjes

Ingredienten

1 flinke rode kool, aardappels, 2 goudrenetten, 1 kleine ui, schepje suiker, kaneel, zout, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, een handje rijst, Saucijsjes of sudder lapjes naar keuze.

Bereidingswijze

Snij de rode kool lekker fijn, was ze en doe ze in een grote pan. Schil de appels, snijd ze in blokjes en doe ze erbij. Snipper het uitje heel fijn en doe ook dat erbij. Prik de kruidnagels in een laurierblaadje en doe ook dit erbij. Vervolgens de suiker, het zout, de kaneel en het handje rijst erbij doen. Een klein bodempje water in de pan doen en het geheel aan de kook brengen. Het vuur laag draaien en het geheel 1,5 a 2 uur zachtjes laten koken. Af en toe omscheppen. De aardappels koken. Als alles gaar is, afgieten en de laurierblaadjes en kruidnagels verwijderen. De aardappels bij de rode kool in de pan doen en het geheel lekker stampen met de pureestamper. Doe er wat van jus bij van het vlees dat je erbij geeft (saucijsjes of sudder lapjes)