Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Stamppot Hawai met kipfilet

Ingredienten

1000 gram aardappelen (netto gewicht), 500 gram spitskool, 6 schijven ananas, 2 appels, 1 rode paprika, Paprikapoeder en kerriepoeder, olie, Kipfilets.

Bereidingswijze

Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree. Snij de spitskool in fijne reepjes. Snij de ananas, appel en paprika in blokjes, bak de fijn gesneden spitskool met kerrie en paprikapoeder, in een beetje olie beetgaar. Bak de paprika blokjes de laatste minuten mee. Roer de gesneden ananas en appel erdoor heen. Vul een ovenschaal met laagje aardappelpuree, vervolgens een laagje gebakken groente mix, en afdekken met een laagje aardappelpuree. Zet de schaal in een voorverwarmde oven, en laat deze 35 minuten garen op 170 C. Bak de kipfilets apart en serveer het bij de stamppot.