Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Tutti Frutti Zomer stamppot

Ingredienten

500 g tutti-frutti, 2 zakjes kaneel thee, 1 el bruine suiker, 1/2 dl sinaasappelsap, 1 tl geraspte gemberwortel, 100 g geroosterde hazelnoten, 1 rode Spaanse peper, 2 sjalotjes, 20 g boter, versgemalen peper, kipfilets.

Bereidingswijze

Schil en was de bataten en snij ze in blokjes. Doe ze in een pan, samen met de tutti-frutti, 1 liter kaneel thee, de bruine suiker, het sinaasappelsap en de geraspte gemberwortel en breng aan de kook. Kook het geheel in ca. 25 minuten zacht en gaar. Hak de hazelnoten grof en snijd de rode peper, zonder de zaadjes, in ragfijne reepjes. Pel en snipper de sjalotjes en smoor beide zacht en gaar in de boter. Giet het aardappel-tutti-frutti mengsel af, maar vang het kook vocht op. Schep de bataten en de tutti-frutti stevig door elkaar zodat een grove stamppot ontstaat. Maak het geheel smeuïg met een scheutje kook vocht en schep de gesmoorde rode peper en sjalotjes erdoor. Strooi de gehakte hazelnoten erover en serveer direct. Bak de kipfilets apart en serveer het bij de stamppot.