Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Venetiaanse Kip schotel

Ingredienten

hele kip, in stukken, bloem om te bestrooien, 4 eetlepels olijfolie, 1 ui, fijngesneden, 1 stengel selderie in stukjes, 125 ml droge witte wijn, 3 grote tomaten; geschild zaad verwijderd en in stukjes, 1/4 theelepel gedroogde oregano, zout en versgemalen zwarte peper naar smaak, 2 eetlepels balsamico, 100 gr verse champignons; in schijfjes

Bereidingswijze

Bestrooi de kip licht met bloem. Verhit de olie op een middelhoog vuur. De kip kort aanbraden en omdraaien zodat de stukken gelijkmatig bruin zijn. Ui en selderie toevoegen en 1-2 minuten doorbakken. Wijn en tomaat erdoor roeren. Op smaak brengen met oregano, zout en peper. Afdekken, vuur laag zetten en 30 minuten zacht laten sudderen. De stukken kip eenmaal omdraaien. Balsamico en champignons toevoegen en 5-10 minuten verder koken.