Slagerij Vincent Spierings

Inspiratie

Recept voor Zuurkool Stamppot

Ingredienten

500 gr. zuurkool, 500 gr. aardappelen (kruimig), 1 hele rookworst, 250 gr. spekjes, 1 dl. melk, 100 gr. roomboter, peper en zout.

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snij ze in grote stukken. Doe de aardappels in een pan met water en een flinke snuf zout en zet de pan op het vuur. De rookworst kan er gewoon bovenop. De zuurkool zet je op het vuur in een andere pan met een beetje extra water. In 20 tot 25 minuten gaar koken. De spekjes bakken in een koekenpan. De aardappels en de zuurkool afgieten en door elkaar stampen. 50 gram boter en de melk toevoegen en weer een beetje stampen. De uitgebakken spekjes door de zuurkool roeren. Met de overgebleven boter, het vet van de uitgebakken spekjes en een kopje water maak je een lekkere jus. (of je gebruikt jus uit een pakje). De rookworst in stukken snijden